Lorena de Miranda Serra

Lorena de Miranda Serra

Docent bij Alma de Tango, Valencia, Cádiz | Gids/Begeleider in Buenos Aires

Op haar 21e maakte ze kennis met de Argentijnse tango op de tangoschool van haar oma. Bij het zien van een prachtige tangoshow van Ruth Manonellas en Andreas Erbsen was ze direct verkocht. Ruth en Andreas hebben een belangrijk aandeel gehad tijdens de tango opleiding van Lorena. Binnen een jaar vertrok ze naar Buenos Aires om opgeleid te worden door de beste docenten wereldwijd. Enkele voorbeelden zijn Sabrina & Ruben Veliz, Geraldine Rojas, Javier Rodriguez, Gavito, Carolina Bonaventura, Francisco Forquera, Eduardo Capussi, Mariana Flores, Gustavo Naveira en nog veel meer. Haar huidige coaches zijn Stefania Colina en Juan Martin Carrara.

Lorena bleek een enorm talent. Hoe kan het ook anders, met een Nederlandse moeder uit een muziek- en dansfamilie en een Argentijnse vader. Al gauw werd zij door diverse scholen gevraagd om lessen, workshops en optredens te geven. Ze heeft gedanst/opgetreden en lessen gegeven met diverse bekende maestro’s zoals Pablo Veron, Angel Coria, Jorge Firpo en in Nederland heeft ze onder meer 5 jaar gewerkt met Jorge Fatauros. Ook is ze 3 jaar jurylid geweest bij een kampioenschap (stijltango Salon/pista) in Buenos Aires.

Naast de lessen in Nederland geeft Lorena lessen in diverse landen in Europa en Zuid Amerika. In Valencia geeft zij tijdens allebei de weken 2 x per dag les. In Buenos Aires geeft zij zelf geen lessen, maar begeleid ze wel de groep naar alle lessen en dansavonden. In Buenos Aires werken we elk jaar met 5-7 verschillende docenten koppels die normaal niet of heel soms in Europa zijn. Vandaar de keuze om zelf geen les te geven.

Als docent staat Lorena bekend om haar elegantie, versieringen, voetenwerk, muzikaliteit en techniek. Tijdens haar lessen heeft ze veel oog voor detail, techniek, muzikaliteit en uiteraard gaat dat gepaard met een flinke dosis humor en gezelligheid.

De vaste danspartner van Lorena is haar broer Jory Raimo. Zij weten elkaar zowel in de lessen als tijdens optredens
en ook organisatorisch perfect aan te vullen. Leerlingen, klanten en organisaties ervaren de lessen, optredens en samenwerking met hen als heel prettig en professioneel. Samen vormen Lorena en Jory een spectaculair, elegant en muzikaal tangokoppel. De kroon op al hun werk samen hebben ze behaald in juni 2015 in de UK. Tijdens het UK European Tangofestival & Championship 2015 zijn zij UK European Champions Tango Stage 2015 geworden én behaalden zij een tweede plaats bij de categorie Tango Salon.
Zij behaalden ook de 2e plaats Tango Salon in de UK in 2016, 2017 en 2018. Vervolgens zijn ze in 2018 Kampioenen Tango de Pista Europa geworden in Duitsland. Ook waren zij semi finalisten in 2018 op het wereldkampioenschap in Buenos Aires.

Lorena is docent, oprichter, eigenaar en de drijvende kracht achter Dancetourist en Tangoschool Alma de Tango. Als meisje van 3 jaar begon zij met klassiek ballet bij Penny de Jager. Zo’n 10 jaar later stopte ze daarmee om de wereld van dans verder te verkennen. Ze heeft verschillende disciplines gedanst op niveau waaronder tapdance, salsa, streetdance en meer.