• nl
  • en
almadetango

Tangoreis Buenos Aires 2019

Tangovakantie Buenos Aires november/december 2019

Van 26 november t/m 6 december 2019 organiseert Dancetourist een Tangoreis naar Buenos Aires in Argentinië.
Altijd al een reis willen maken naar de stad van de Tango, maar je weet niet waar je moet beginnen en gaat liever niet alleen? Boek dan nu deze unieke 11 daagse Tangoreis naar Buenos Aires! We reizen met een niet te grote groep naar het hart van de Tango.

Je krijgt lessen Argentijnse Tango van diverse professionele Tangodocenten op verschillende scholen, elke avond dansen in een echte Argentijnse Milonga en uiteraard bezoeken we ook diverse culturele hoogtepunten van deze fantastische stad.

Prijzen al vanaf € 899

Verblijf in hotel/hostel Circus

Tijdens deze reis verblijven wij in hotel/hostel Circus in Buenos Aires in de wijk San Telmo. Wij hebben ervoor gekozen te verblijven in een eenvoudig hostel/hotel, omdat we hier door het drukke programma vrijwel niet zullen zijn. Ondanks de eenvoud is het hotel van alle gemakken voorzien. De kamers zijn modern ingericht en hebben een eigen badkamer en toilet. Verder is er gratis WiFi, airco, tuin met klein zwembad, gezellige gemeenschappelijke ruimte. Daar we de kosten voor het verblijf laag hebben kunnen houden zijn er meer tangolessen, excursies, entree voor milonga’s mogelijk en hebben we deze ook bij de prijs inbegrepen.

Over de wijk San Telmo

Barrio de San Telmo
In Buenos Aires heeft elke wijk zijn eigen sfeer en kleur. San Telmo bijvoorbeeld, wordt ook wel omschreven als ‘de Jordaan van Buenos Aires’. De wijk is erg sfeerrijk vanwege de nauwe straatjes, de kunstenaars, de unieke barretjes en restaurants. Bijzonder zijn ook de fraaie herenhuizen: een erfenis uit de 19e eeuw toen San Telmo nog toebehoorde aan de rijkere families van de stad. Ook voor tango zit je er goed gezien de vele tangoscholen en -instituten.

Programma

Dinsdag: Aankomst avond welkomstdiner (asado/Argentijnse bbq)
woensdag: 2 lessen, avond salon
donderdag: 2 lessen, avond salon
vrijdag: 2 lessen, avond salon
Zaterdag: Excursie La Boca, 1 les, avond salon
Zondag: Excursie Feria de Mataderos & buiten dansen op Plaza Dorrego
Maandag: 2 lessen, avond salon
Dinsdag: vrije dag
Woensdag: 2 lessen, avond salon
Donderdag: 2 lessen, avond salon
Vrijdag: vertrek

Dit rooster is onder voorbehoud. tijden, scholen, dansavonden, show etc. zullen in de loop van volgend jaar bekend gemaakt worden als de roosters in Buenos Aires ook bekend zijn. Voor meer informatie over het nieuwe rooster neem contact met ons op.

Over Buenos Aires

Het is de stad van de tango, van het plein van de dwaze moeders en van Evita Péron: Buenos Aires. De hoofdstad van Argentinië staat bol van de stadspaleizen, brede boulevards en grote pleinen. Bovendien is Buenos Aires een bruisende stad, die dag en nacht in beweging is.
Officiële website toerisme B.A.: http://www.bue.gov.ar

Eten & drinken

Lekker eten maakt deel uit van het dagelijks leven in Buenos Aires. De plaatselijke bevolking weet wat een goede keuken nodig heeft en ze halen inspiratie van alle uithoeken uit de wereld. De restaurants, bistro’s en eetcafé’s zijn er voor elk mogelijk budget van overheerlijke uit-de-vuist gerechten die je op straat koopt tot meergangenmenu’s in de gastronomische restaurants. Argentinie staat vooral bekend om zijn rundvlees. De steak vormt één van de populairste gerechten in Buenos Aires.

Excursies

Feria de Mataderos

Feria de Mataderos is een traditionele zondagsmarkt. Deze markt wordt iedere zondag georganiseerd in de gelijknamige wijk Mataderos. Mataderos is de perfecte locatie om de te genieten van traditionele zang en dans, gauchocompetities, mooie (vaak zelfgemaakte) souvenirs en heerlijk eten. Het plein is omringd door enorme parilla’s (Argentijnse barbecues) en meer dan 100 marktkramen waar van alles verkocht wordt.

Plaza Dorrego

Plaza Dorrego is een beroemd plein in het hart van de buurt San Telmo. Het is één van de oudste pleinen van de stad en wordt omringd door bars, pubs en koffiehuizen. Op het plein zelf laten tangodansers vaak het beste van zichzelf zien. Iedere zondagmorgen is er een grote antiekmarkt. Het plein en de straten er omheen puilen dan uit van de kraampjes en stalletjes met kunst, kitsch en antiek. Er zijn dan ook vaak straatartiesten en mimespelers.

La Boca

La Boca is één van de kleurrijkste wijken in Buenos Aires. Het hart van het toeristische deel van La Boca is de straat El Caminito. Rond deze straat liggen veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes. La Boca is niet met zekerheid de geboorteplaats van de Tango te noemen, maar het was wel hier dat de dans en de muziek razend populair werden. Je vindt hier nog steeds tal van tangoclubs en tangodansers/tangoshows buiten op straat. De huizen zijn versierd met muurschilderingen over Tango en de cultuur in de buurt. El Caminito met zijn vele muurschilderingen en beeldjes wordt wel eens ”s werelds eerste openluchtmuseum voor voetgangers’ genoemd. De wijk staat naast de Tango ook wereldwijd bekend om haar beroemde voetbalclub de Boca Juniors. Hun oude sterspeler Diego Maradonna.